Η Μάγκυ Ταμπακάκη σπούδασε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών και μετακόμισε στη Ρώμη για μεταπτυχιακό. Εκεί στα 30 της μπήκε η μαγειρική στη ζωή της. Πρώτα ερασιτεχνικά και αργότερα επαγγελματικά. Φοίτησε στην Accademia Italiana Chef στη Ρώμη και η πρώτη της δουλειά ήταν στο εστιατόριο Essenza (ένα αστέρι Michelin) έξω από την Περούτζα.
Στην επιστροφή της στην Ελλάδα δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef από όπου έγινε ευρύτερα γνωστή. Αργότερα ανέλαβε personal chef του Πάνου Κυριακόπουλου, προέδρου του καναλιού STAR, και άνοιξε το εστιατόριο Napul’è μαζί με τον τότε σύζυγό της. Πλέον είναι η head chef του εστιατορίου Mercato στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.
Τι σημαίνουν οι γιορτές για τη Μάγκυ Ταμπακάκη
«Τα Χριστούγεννα τα αγαπούσα από παιδί, μου έδιναν από πάντα τη ζεστασιά της οικογένειας που μου έλειπε. Επειδή ως παιδί όμως δεν είχα καταφέρει ποτέ να έχω τα Χριστούγεννα που θέλω από άποψη θαλπωρής και οικογένειας, στην ενήλικη ζωή μου έκανα το παν ώστε να πάρω πίσω αυτό που μου ενέπνεαν τα Χριστούγεννα ως γιορτή».
»Ήμουν λοιπόν πάντα αυτή που μάζευε τον κόσμο σπίτι, που μαγείρευε και τους φρόντιζε όλους. Με γέμιζε να μαγειρεύω στις γιορτές για τους φίλους, να στολίζω το σπίτι αναμένοντάς τους, να σχεδιάζω μενού, να τρέχω στις χριστουγεννιάτικες αγορές για τα ψώνια του τραπεζιού. Δεν με ενδιέφερε ποτέ να είναι όλα τέλεια, με ενδιέφερε κυρίως να φάνε καλά και να είμαστε μαζί, να έχω το σπίτι γεμάτο κόσμο που αγαπώ, να τα πίνουμε, να τρώμε και να γελάμε».
»Αυτό που απολάμβανα πιο πολύ ήταν πάντα το ξύπνημα τα ξημερώματα ανήμερα του τραπεζώματος, σκοτάδια ακόμα έξω, εγώ να κλείνω τις πόρτες των δωματίων να μην ξυπνήσει κανείς και να σιγοπίνω το ζεστό καφεδάκι μου προτού ξεκινήσω την ιεροτελεστία της μαγειρικής».
»Τα τελευταία χρόνια βέβαια αυτές οι γιορτές με βρίσκουν πάντα μέσα στις «μεγάλες κουζίνες» να αναπολώ τα οικογενειακά μου εκείνα τραπεζώματα, αλλά με την καρδιά μου να είναι παρ’ όλα αυτά γεμάτη αγάπη, γιατί στην τελική αυτό είναι που σου κάνει το επάγγελμά μας, μαγειρεύοντας ενεργοποιεί τον μαγικό μηχανισμό της αγάπης μέσα μας».
Δείτε επίσης
Γιορτινό φιλέτο λαβράκι με προσούτο και κρούστα ξηρών καρπών – βήμα βήμα από τη Μάγκυ Ταμπακάκη