Αυτή η σπιτική τούρτα σοκολάτας Snickers έχει ακριβώς τη γεύση που θα περιμέναμε από το όνομά της. Αποτελείται από ζουμερές βάσεις σοκολατένιου κέικ, γεμισμένες με αφράτη βουτυρόκρεμα φιστικοβούτυρου και σπιτική καραμέλα με φιστίκια, ενώ καλύπτεται εξωτερικά με βελούδινη γκανάς σοκολάτας γάλακτος.

Πώς φτιάχνουμε την τούρτα σοκολάτας Snickers

Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ας δούμε αναλυτικά όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Βήμα 1: Ψήνουμε τις βάσεις σοκολάτας

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το μείγμα για το σοκολατένιο κέικ, ακολουθώντας τη συνταγή.

Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα στις προετοιμασμένες φόρμες και ψήνουμε για 22–25 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει με λίγα υγρά ψίχουλα.

Αφήνουμε τα ταψιά να σταθούν για 10 λεπτά και στη συνέχεια περνάμε μια μικρή σπάτουλα περιμετρικά, ώστε να ξεκολλήσει το κέικ από τα τοιχώματα.

Τοποθετούμε τις βάσεις στην κατάψυξη για 30 λεπτά, ώστε να επιταχύνουμε την ψύξη. Με αυτόν τον τρόπο «κλειδώνουμε» την υγρασία και τα κέικ γίνονται ακόμη πιο αφράτα. Αν δεν υπάρχει χώρος στην κατάψυξη, τα αφήνουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Όταν οι βάσεις έχουν κρυώσει πλήρως, τις αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και τις αφαιρούμε από τις φόρμες. Συνήθως ψήνονται αρκετά ίσιες, οπότε το ίσιωμα είναι προαιρετικό, ωστόσο προτιμάμε να τις ισιώνουμε με πριονωτό μαχαίρι για πιο εύκολη συναρμολόγηση και επικάλυψη.

Αν τις έχουμε φτιάξει από πριν και τις έχουμε καταψύξει, τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν για περίπου 15 λεπτά πριν συναρμολογήσουμε την τούρτα. Ιδανικά, πρέπει να είναι ακόμη ελαφρώς κρύες στην αφή.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε την καραμέλα με φιστίκια

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, περίπου 1/4 του φλιτζανιού κάθε φορά. Περιμένουμε να λιώσει σχεδόν πλήρως πριν προσθέσουμε την επόμενη ποσότητα, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης όπου χρειάζεται.

Καθώς λιώνει, η ζάχαρη σκουραίνει σταδιακά. Αν δούμε ότι παίρνει πολύ σκούρο χρώμα, αποσύρουμε προσωρινά από τη φωτιά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

Όταν η καραμέλα αποκτήσει κεχριμπαρένιο χρώμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο. Έπειτα ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Το μείγμα θα είναι αρχικά ρευστό, αλλά θα πήξει όσο κρυώνει.

Μεταφέρουμε την καραμέλα σε άλλο σκεύος και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τότε τη χτυπάμε με μίξερ για 1–2 λεπτά, μέχρι να ανοίξει ελαφρώς το χρώμα της και να γίνει πιο παχιά.

Βάζουμε 1/3 φλιτζανιού καραμέλα σε σακούλα κορνέ και την κρατάμε στην άκρη. Στην υπόλοιπη καραμέλα προσθέτουμε τα αλατισμένα, ψιλοκομμένα φιστίκια και ανακατεύουμε.

Βήμα 3: Φτιάχνουμε τη βουτυρόκρεμα φιστικοβούτυρου

Χρησιμοποιούμε ως βάση μια κλασική αμερικανική βουτυρόκρεμα, γιατί είναι εύκολη και η γλυκύτητά της ισορροπεί ιδανικά με το αλμυρό φιστικοβούτυρο.

Αν δεν μας αρέσει η συγκεκριμένη βουτυρόκρεμα, μπορούμε να προσθέσουμε 1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο σε ελβετική βουτυρόκρεμα ή να ετοιμάσουμε μιάμιση δόση από μια πιο ελαφριά υβριδική εκδοχή.

Η κρέμα μπορεί να ετοιμαστεί και από πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και έναν μήνα.

σπιτική τούρτα

Βήμα 4: Συναρμολογούμε και γεμίζουμε την τούρτα

Τοποθετούμε την πρώτη βάση σε πιατέλα ή δίσκο, στερεώνοντάς τη με λίγη βουτυρόκρεμα. Απλώνουμε από πάνω μια ομοιόμορφη στρώση κρέμας, δημιουργούμε ένα «στεφάνι» περιμετρικά και γεμίζουμε το κέντρο με το 1/3 της καραμέλας με φιστίκια.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες βάσεις. Την επάνω βάση την τοποθετούμε ανάποδα, ώστε η επιφάνεια να είναι πιο λεία και να έχουμε λιγότερα ψίχουλα.

Βήμα 5: Παγώνουμε και καλύπτουμε την τούρτα

Τοποθετούμε την τούρτα στην κατάψυξη για 5–10 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθούν οι στρώσεις. Στη συνέχεια καλύπτουμε ολόκληρη την τούρτα με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα και λειαίνουμε με σπάτουλα ή ξύστρα ζαχαροπλαστικής.

Την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10, μέχρι η κρέμα να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 6: Ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων για 30–45 δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσει μόλις να κοχλάζει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος, φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως, και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία, γυαλιστερή γκανάς. Αν χρειαστεί, προσαρμόζουμε τη σύσταση με λίγη επιπλέον σοκολάτα ή κρέμα.

Βήμα 7: Διακοσμούμε την τούρτα Snickers

Ρίχνουμε την καραμέλα από το κορνέ γύρω από την περιφέρεια της παγωμένης τούρτας. Στην αρχή μπορεί να φαίνεται αρκετά παχιά, αλλά σε λίγα λεπτά τα «δακρύσματα» μακραίνουν και γίνονται πιο λεπτά.

Αν η καραμέλα έχει σφίξει, τη ζεσταίνουμε ελαφρά στον φούρνο μικροκυμάτων, λίγα δευτερόλεπτα τη φορά.

Στη συνέχεια απλώνουμε τη γκανάς από πάνω και τη σπρώχνουμε απαλά προς τις άκρες. Πιέζουμε ψιλοκομμένα φιστίκια γύρω από τη βάση της τούρτας, διακοσμούμε την επιφάνεια με κομμάτια Snickers, πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και… απολαμβάνουμε.

σπιτική τούρτα

Δείτε επίσης: 

Το κόλπο για να διατηρείτε στο ψυγείο την τούρτα που σας περίσσεψε εύκολα και γρήγορα

10 τούρτες που θα τρώμε στους γάμους το 2026