Οι γιορτές έχουν τη δική τους τελετουργία – και ξεκινούν πάντα από την κουζίνα. Από τις πρώτες σκέψεις για το μενού μέχρι το τελευταίο ποτήρι που τοποθετείται στο τραπέζι, αποτελούν την προετοιμασία που μπορεί να γίνει είτε πηγή άγχους είτε καθαρή απόλαυση. Θέλουμε η γιορτινή οργάνωση να μετατραπεί σε μια διαδικασία απλή, απολαυστική και απολύτως ελεγχόμενη και για αυτό συγκεντρώσαμε 150 tips που συνθέτουν έναν πλήρη οδηγό γιορτινής επιτυχίας.

Το αφιέρωμα του Cantina ξεδιπλώνεται σαν ένα πρακτικό manual που καλύπτει κάθε στάδιο: Οργάνωση, πρώτες ύλες, art de la table, ημερολόγιο εργασιών, αλλά και συμβουλές, μυστικά και κανόνες που εγγυώνται ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά. Γιατί, όπως συμφωνούν οι γυναίκες guest σεφ του τεύχους, ο σωστός προγραμματισμός είναι το ήμισυ του παντός.

 Σταυριανή Zερβακάκου, Κρίστυ Καραγεώργου, Νάντια Μακρυγιάννη, Εύα Μονοχάρη, Ελένη Σαράντη και Μάγκυ Ταμπακάκη, μοιράζονται μαζί μας μερικές από αυτές τις συμβουλές που θα οδηγήσουν στην επιτυχία. Μοιράζονται εμπειρία και γνώση: από το έξυπνο πλάνο αγορών και τη σωστή επιλογή πρώτων υλών, μέχρι τεχνικές προετοιμασίας που εξοικονομούν χρόνο και ενέργεια. Ποια πιάτα μπορούν να ετοιμαστούν από την προηγουμένη, ποια είναι η σωστή διαχείριση των υλικών, ποια σκεύη πρέπει να βρίσκονται έτοιμα πριν ανάψει η κουζίνα.

Ιδιαίτερη θέση στον οδηγό μας έχει και το art de la table. Το στρώσιμο του τραπεζιού, η επιλογή χρωμάτων, ο φωτισμός, η ατμόσφαιρα αντιμετωπίζονται ως αναπόσπαστο κομμάτι της γιορτής. Γιατί το γιορτινό τραπέζι δεν είναι μόνο γεύση, αλλά εμπειρία.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με ένα επιγραμματικό ημερολόγιο εργασιών, ώρα-ώρα, που οδηγεί με ασφάλεια μέχρι το σερβίρισμα και την έναρξη της γιορτής. Ένας πλήρης οδηγός που αφήνει χώρο μόνο για αυτό που έχει πραγματικά σημασία: να απολαύσουμε τις γιορτές μαζί.

Πάρτε στα χέρια σας αυτόν τον μοναδικό οδηγό με 150 ιδέες, κανόνες, μυστικά και συμβουλές, που περιλαμβάνεται στο νέο τεύχος του Cantina, που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή 21/12 με το Θέμα.