Αν αναζητάτε ένα γλυκό που να συνδυάζει ευκολία, πλούσια γεύση και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τότε το fudge σοκολάτας είναι αυτό που πρέπει να ετοιμάσετε. Απευθύνεται τόσο σε όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα όσο και σε όσους θέλουν να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό στο γιορτινό τραπέζι, χωρίς περιττά έξοδα ή πολύπλοκες διαδικασίες.
Λίγα λόγια για το fudge σοκολάτας
Πρόκειται για ένα γλυκό που «δένει» στο ψυγείο και βασίζεται κυρίως στη ζάχαρη, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την απαλή, βελούδινη υφή του που παραμένει ταυτόχρονα σταθερή. Μπορείτε να το φτιάξετε σε πολλές παραλλαγές, όπως με ξηρούς καρπούς, όμως η εκδοχή με τη σοκολάτα είναι σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις όλων.
Η πιο απλή εκδοχή του
Για να ετοιμάσετε ένα βασικό fudge σοκολάτας, αρκούν δύο υλικά: ζαχαρούχο γάλα και κουβερτούρα της επιλογής σας. Μαύρη, γάλακτος ή λευκή, κάθε τύπος δίνει το δικό του χαρακτήρα, χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα πλούσιο, κρεμώδες και γεμάτο σοκολατένια ένταση που δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο.
Έτσι, το σοκολατένιο fudge αποτελεί μια από τις πιο συμφέρουσες επιλογές για κέρασμα, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται γρήγορα και χωρίς κόπο. Μπορείτε, μάλιστα, να προσθέσετε μια διακριτική πινελιά διακόσμησης, όπως χρωματιστή τρούφα, για να το αναδείξετε σε πρωταγωνιστή ενός εορταστικού δείπνου.
Η συνταγή για 12 μικρά κεράσματα
Υλικά
300γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
397γρ. συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
χρωματιστή διακοσμητική τρούφα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψί. Ζεσταίνουμε πρώτα σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ. Λίγο πριν πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε όση ποσότητα χρωματιστής τρούφας επιθυμούμε ή ξηρούς καρπούς.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το απλώνουμε στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα με τη βοήθεια της μαρίζ. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα. Σερβίρουμε κόβοντας ίσα κομμάτια.
Το fudge σοκολάτας μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι 3 εβδομάδες και στην κατάψυξη μέχρι 3 μήνες.
Διαβάστε επίσης:
Μελομακάρονα σε 2 εκδοχές: Το κλασικό και το γεμιστό
Λουκουμάδες: 9+2 συνταγές για το αγαπημένο κέρασμα