Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, μία κοτόσουπα κατάφερε να σαρώσει στις αναζητήσεις του Google το 2025. Πρόκειται για τη σούπα White Chicken Chili που κέρδισε τις εντυπώσεις χάρη στην ευκολία, τη ζεστασιά και τον απόλυτα παρηγορητικό χαρακτήρα της.
Με τρυφερό κοτόπουλο, λευκά φασόλια που δένουν φυσικά τον ζωμό και ήπια καυτερά αρώματα που προσαρμόζονται στις αντοχές κάθε ουρανίσκου, αυτή η χειμωνιάτικη σούπα είναι ιδανική τόσο για ένα γρήγορο οικογενειακό δείπνο όσο και για ένα χαλαρό τραπέζι με φίλους.
Κρεμώδης χωρίς να βαραίνει, αρωματική χωρίς υπερβολές, η σούπα White Chicken Chili αποδεικνύει γιατί έγινε η πιο πολυσυζητημένη σούπα της χρονιάς.
Πώς φτιάχνουμε τη σούπα White Chicken Chili
Υλικά (Για 4 έως 6 μερίδες)
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πιπεριά χαλαπένιο, χωρίς σπόρους και μεμβράνες, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο (περίπου 5 σκελίδες)
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού κύμινο
½ κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα ή τσίλι σε σκόνη
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
500 γρ. βρασμένα λευκά φασόλια Κανελίνι, ξεπλυμένα και στραγγισμένα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσέρβας)
110 γρ. ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές τσίλι
2 ½ έως 3 φλιτζάνια ψητό κοτόπουλο, μαδημένο
1 φλιτζ. καλαμπόκι
Μισό λάιμ, τον χυμό
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη χαλαπένιο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το κύμινο, την πάπρικα, το καγιέν, το αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τα φασόλια και τις πράσινες πιπεριές τσίλι και το αφήνουμε να πάρει βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο ζωμός περίπου στο μισό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία ξύλινη κουτάλα λιώνουμε τα φασόλια στα τοιχώματα της κατσαρόλας, μέχρι ο ζωμός να πήξει αισθητά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 3 λεπτά. Ρίχνουμε τον χυμό από μισό λάιμ και δοκιμάζουμε, προσθέτοντας αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή πιπέρι.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε κατά προτίμηση με μια φέτα λάιμ ή τριμμένο τυρί cheddar. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε με χαλαπένιο τουρσί, αβοκάντο σε κύβους, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και/ή θρυμματισμένα τσιπς τορτίγιας.
Διαβάστε επίσης:
Οι top 15 συνταγές που ξεχώρισαν οι αναγνώστες του Cantina το 2025
Τι είναι το Marry Me Chicken και γιατί έγινε η Νο2 πιο viral συνταγή παγκοσμίως του 2025;
Τι είναι το Hot Honey και γιατί έγινε η Νο1 συνταγή παγκοσμίως στο Google το 2025;