Έρχονται οι γιορτές και μαζί με τις γιορτές έρχονται και τα καλέσματα. Όταν πάμε σε ένα τραπέζι Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς δεν μπορούμε να πάμε με άδεια χέρια. Και αν άλλοι έχουν ήδη φροντίσει για τη βασιλόπιτα  και έχετε ήδη βαρεθεί τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, τα γλυκά σε ταψί -όχι απαραίτητα ταψιου- είναι τέλεια επιλογή.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, ενώ βγαίνουν και αρκετά κομμάτια, οπότε καλύπτουν τις ανάγκες των τραπεζιών. Μόνο που λόγω των ημερών και της ζήτησης καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε εκ των προτέρων και να ζητήσετε να σας κρατήσουν στην άκρη αυτό που λιγουρευτήκατε και βάλατε στο μάτι.

Ακολουθούν μερικά από τα δικά μας αγαπημένα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sweet Nolan (@sweet_nolan)


Sweet Nolan
Sachertorte με βερύκοκα από την σοδειά του καλοκαιριού, crunchy feuilletine base και στρώσεις βερύκοκο και σοκολάτα. Θα κλέψει και γευστικά αλλά και εμφανισιακά τις εντυπώσεις. Αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή. Μπορείτε να επιλέξετε και μεταξώ των:

Basque Cheesecake: To διάσημο καμένο cheesecake των Βάσκων, με τυρί,
Chocolate flan: Ψημένη κρέμα σοκολάτας
Mont Blanc Οικογενειακό: Financier κάστανο, mousse βανίλιας, cremeux yuzu και vermicelli κάστανου
Xmas Tart Οικογενειακό: Chocolate tart με pine caramel, καραμελωμένα μήλα και κρέμα βανίλιας Μαδαγασκάρης με tonka και white snow.


Django Gelato
Αν αγαπάτε τη γεύση που έχουν τα σκαλτσούνια, τότε η μελόπιτα Νάξου που φτιάχνουν στο Django είναι το γλυκό για εσάς. Έχει ακριβώς την ίδια γεύση, αλλά είναι πιο αέρινο αλλά και πιο πληθωρικό ταυτόχρονα, αποτελείται μόνο από την κρέμα, και δεν έχει κάποια βάση. Μπορείτε επίσης να βρείτε ωραία καρυδόπιτα με ελαφρύ γλάσο από τυρί κρέμα.

Le Greche
Gianduia tart, πληθωρική και φουλ σοκολατένια. Αλλά δεν είναι η μόνη επιλογή. Η Chocolate Sable, με αποξηραμένα δαμάσκηνα, καρύδια και αλατισμένη καραμέλα, είναι το ίδιο εθιστική. Ωραία επιλογή για το γιορτινό τραπέζι είναι και η Tenerina, η ψημένη μους σοκολάτας, όπως την κάνουν στη Φεράρα. Δεν έχει και γλουτένη.


Άκρα
Στα Άκρα στο Παγκράτι, μπορείτε την εορταστική περίοδο να πάρετε για το σπίτι χριστουγεννιάτικα γλυκά μετά από παραγγελία. Υπάρχουν διαθέσιμοι κορμοί με καραμελωμένο γάλα, μέλι και ανθό αλατιού, με μαλακό μπισκότο από φουντούκι, κρέμα με πραλίνα από αλατισμένα φουντούκια, καραμέλα μελιού και κρέμα αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης. Ακόμη, βρίσκουμε και μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα και αμύγδαλο.
Αμύντα 12, Αθήνα,τηλ. 21 0725 1116

Το Πρώτο – Γαλακτομπούρεκο
Στο Πρώτο στον Πειραιά, για να έχουν κολλήση τη λέξη γαλακτομπούρεκο δίπλα από το όνομά τους, θα υπάρχει λόγος. Το γαλακτομπούρεκό τους είναι ολόφρεσκο, βγαίνει καθημερινά από το εργαστήριό τους και έχει έντονο άρωμα βανίλιας , κρεμώδη γέμιση και τραγανό φύλλο. Αν θέλετε να πάρετε κάτι εξίσου παραδοσιακό αλλά και απροσδόκητο, έχουν και ρυζόγαλο φούρνου. Απλό και νοσταλγικό γλυκό.
Εθνικής αντιστάσεως 57, Πειραιάς, τηλ. 21 0461 0678

Ζαχαροπλαστείο Θ.Ε.Κ.Α.
Μοιάζει με εκμέκ κανταιφι αλλά δεν είναι. Είναι γκιουζέλ. Και πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Είναι μοναδική ”πατέντα” του καταστήματος, χωρίς ξηρούς καρπούς, αλλά με καϊμάκι, μαστίχα, και φουλ σιροπιασμένο κανταΐφι. Η κρέμα του είναι βελούδινη και μεταξένια και αξίζει την οδήγηση μέχρι την Κερατέα.
Επαρ.Οδ. Κερατέας-Κακής Θάλασσας, Κερατέα, τηλ. 2299 063377


La Maison
Γλυκό που δεν θα περάσει απαρατήρητο, οι χριστουγεννιάτικοι κορμοί του συγκεκριμένου ζαχαροπλαστείου είναι ασφαλές -και απολαυστικό- στοίχημα. Από τον κλασικό κορμό Σεράνο με σοκολάτα και διακριτικές νότες ρούμι που μυρίζει Χριστούγεννα άλλης εποχής, μέχρι τον πιο φίνο συνδυασμό βανίλιας Μαδαγασκάρης και βύσσινου για πιο κομψά τραπέζια, οι επιλογές καλύπτουν όλα τα γούστα. Ο signature κορμός κάστανο επιστρέφει κάθε χρόνο και εξαφανίζεται με την ίδια ταχύτητα, ενώ ο τροπικός κορμός φρούτων είναι ό,τι πρέπει αν το τραπέζι έχει ήδη «βαρύνει» και χρειάζεται ένα πιο δροσερό φινάλε. Με λίγα λόγια: παίρνεις κορμό, πας καλεσμένος και φεύγεις με εγκωμιαστικά σχόλια – δοκιμασμένο σενάριο.


Γαβριηλίδης
Δύσκολα να μην έχετε δει τα βάιραλ προφιτερόλ και μιλφέιγ του Γαβριηλίδη. Και αξίζουν τη φήμη τους. Συνθέτονται εκείνη την ώρα με φρεσκοψημένα σου και φύλλα, με κρέμες ή παγωτά της επιλογής μας. Και ζυγίζουν αρκετά, και αυτό πάντα μας αρέσει, όταν δεν το λυπούνται.
Λ. Σαλαμίνος 71 | Προικοννήσου 44 | Λ. Δημοκρατίας 94, Κερατσίνι | Αγχιάλου 233, Πειραιάς | Εθνικής Αντιστάσεως 1 | Α. Δημητρίου 13, Δραπετσώνα

Fouad
Εδώ, μπορείτε να φτιάξετε εντυπωσιακές συνθέσεις με αυθεντικά ανατολίτικα γλυκα, και εντελώς παραδοσιακά αλλά και με σύγχρονες πινελιές που ακολουθούν τις τάσεις της εποχής. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε άψητο κιουνεφέ, να το ψήσετε στο σπίτι και να το σερβίρεται ζεστό και φρεσκοψημένο από τον φούρνο. Μια τέλεια ιδέα και πολύ διαφορετική από τα συνηθισμένα.
Περικλέους 7 , Σύνταγμα – 25ης Μαρτίου 18Α, Αιγάλεω

Δείτε επίσης:

Από πού θα αγοράσουμε τη βασιλόπιτα του 2026; – 6 προτάσεις σταθερής αξίας