Βραδάκι μετά τη δουλειά, και βρεθήκαμε για φαγητό, ποτό και χαλαρές συζητήσεις στο μια στάση στο Sanchez του Νέου Ψυχικού για κοκτέιλ και μεξικάνικο. Όχι, δεν αποφάσισε κάποιος να αντιγράψει το Dirty Sanchez, με τόσο εξώφλαλμο τρόπο. Το για πολλούς στέκι της περιοχής, αλλάζει σελίδα, ανανεώνεται, με μόλις μετακόμισε λίγα μέτρα πιο ‘κει, αφήνοντας στην παλιά του στέκι τίποτα άλλο, εκτός από το μισό όνομά του.
Η αλλαγή αυτή συνοδεύεται κι από μια πιο ήσυχη αισθητική στο εσωτερικό, που κρατά τον μεξικάνικο χαρακτήρα του μαγαζιού αλλά με μια πιο cozy εκδοχή. Λιγότερο πάρτι, περισσότερος χώρος για χαλαρή κουβέντα μετά φαγητού στους αφράτους καναπέδες του. Η ατμόσφαιρα παραμένει ζωντανή, απλώς τώρα αποπνέει μια μεγαλύτερη οικειότητα, που ταιριάζει στο ύφος ενός all-day προορισμού για φαγητό και ποτό.
Στο κομμάτι της κουζίνας, το μενού εξακολουθεί να φέρει την υπογραφή του Σπύρου Μαυροειδή, ενώ την εκτέλεση αναλαμβάνει ο σεφ Γιώργος Νίκας. Οι γεύσεις κινούνται στην ίδια δημιουργική μεξικάνικη γραμμή. Καθαρά και οικεία γευστικά πιάτα, ισορροπημένα, με αρκετή προσωπικότητα ώστε να ξεφεύγουν από το απόλυτα αναμενόμενο χωρίς να μετατρέπονται σε “πειραματισμούς για χάρη των πειραματισμών”.

Από την ενδιαφέρουσα λίστα κοκτέιλ, εγώ διάλεξα την αγαπημένη μου, κλασική margarita, αλλά σε frozen εκδοχή, την οποία, όποτε την πετυχαίνω, δεν μπορώ να αντισταθώ. Ωραίες οι δοκιμές, αλλά τα αγαπημένα παραμένουν αγαπημένα.


Στα ορετικά, δοκιμάσαμε μεταξύ άλλων, τα τραγανά nachos με avocado, ντομάτα, κρεμμύδι, κόλιανδρο και aji jalapeños, τα οποία συνόδευε ένα βελούδινο guacamole. Ακόμη, την ευχάριστα αλμυρή και τυρένια Quesadilla de pollo με κοτόπουλο στήθος, πιπεριές jalapeños, chorizo & chipotle mayo, το πικάντικο και χορταστικό burrito, με chili con carne, ρύζι mexican, σάλτσα adobo και sour cream για τη δροσιά, και τα τραγανά chimichangas με κοτόπουλο, πιπεριές πολύχρωμες, chipotle και sour cream, που ήταν τόσο όσο καυτερά και εξαφανίστηκαν ταχύτατα.

Δοκιμάσαμε τη δροσερή σαλάτα κινόα, που ταίριαζε και δρόσιζε ωραία τις πικάντικες νότες του δείπνου μας, ενώ στα κυρίως, κινηθήκαμε σε δύο χορταστικές, to share, επιλογές. Δύο μεγάλα αχνιστά πιάτα με Fajitas con Puerco, ξεροψημένο και ψιλοκομμένο ψαρονέφρι φιλέτο, τηγανητό ρύζι, pico de gallo, adobo σάλτσα και sour cream, αλλά και Fajitas con Pollo με ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο, τηγανητό ρύζι, pico de gallo, adobo σάλτσα και sour cream. Πλούσια σε ποσότητα και με πολύ νόστιμες χειροποίητες καλαμποκόπιτες για το diy της υπόθεσης.
Τα γλυκά ίσως και να ήταν τα αγαπημένα μου πιάτα. Τραγανά και φρεσκοψημένα churros με τριλογία από γλυκιές σάλτες για να τα βουτάμε, dulce de leche, σάλτσα σοκολάτας και σάλτσα φράουλας. Αλλά και το ζουμερό και έξτρα σοκολατένιο El chocolate grande, με σοκολάτα Moelleux, παγωτό αλμυρής καραμέλας και καραμελωμένα φυστίκια.

Στο bar, ο Μάριος Βόκρης έχει ανανεώσει τη λίστα των cocktails με επίκεντρο την τεκίλα και τα μεξικάνικα spirits. Οι επιλογές καλύπτουν τόσο όσους θέλουν κάτι κλασικό όσο κι εκείνους που δοκιμάζουν πιο ιδιαίτερες εκδοχές. Εμείς εκτιμήσαμε και το ότι μπορείς απλώς να τους πεις τι σου αρέσει και να αφήσεις τον bartender να αυτοσχεδιάσει.
Όσο για τη συνολική εμπειρία, το Sanchez δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει να λειτουργεί ως ολοκληρωμένος προορισμός εξόδου. Η μουσική δίνει τον τόνο χωρίς να υπερκαλύπτει, ενώ τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου το live duo με κιθάρα και κρουστά, μαζί με χορευτές, προσθέτει μια πιο έντονη μεξικάνικη νότα στη βραδιά.
info
Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό
Τηλ.: 210 6755345
Δείτε επίσης:
Malconi’s: Διαχρονικά επιτυχημένο με την ιταλική κουζίνα στον πυρήνα του
Nonnas Gastronomy: Η κουζίνα της γιαγιάς συναντά τη σύγχρονη τεχνική στη σκιά της Ακρόπολης