Συνταγές που τιμούν την πρώτη ύλη και τη μανιάτικη κουζίνα, μαγειρεμένες με σύγχρονη προσέγγιση και πολύ σεβασμό. Ένα γιορτινό μενού από τη Σταυριανή Ζερβακάκου.
Η Μανιάτικη κουζίνα της Σταυριανής Ζερβακάκου

Σούπα με ξινολάπαθα και γαρδουμπάκια
Μια διαφορετική σούπα με χόρτα, με πολυεπίπεδη γεύση, η οποία συνδυάζεται με γαρδουμπάκια, για μια απρόσμενη κρεατένια νότα. Ιδανική για επίσημα και γιορτινά τραπέζια. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Σαλάτα εσπεριδοειδών με ψητά αρνίσια μυαλά, ελιές και μυρωδικά
Μια γιορτινή σαλάτα εσπεριδοειδών. Τα μυαλά από αρνάκι είναι το συστατικό έκπληξη. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Κοζούνα με κιμά κόκορα και σάλτσα κρασιού
Η κοζούνα, πλασμένη είτε σαν φραντζόλα είτε σαν στρογγυλό ψωμί, ατομικό ή μεγάλο, σερβιριζόταν παραδοσιακά στους γάμους. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Χοιρινό πρασοσέλινο σε αρωματική σάλτσα εσπεριδοειδών
Το χοιρινό πρασοσέλινο δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι της γιορτής. Και αυτή η εκδοχή είναι έξτρα αρωματική. Δείτε τη συνταγή εδώ.

Κρέμα μανιάτικου μπουρεκιού με σιρόπι σαγκουίνι
Αυτή η κρέμα μοσχομυρίζει παράδοση, αφού είναι εμπνευσμένη από το μπουρέκι από τη μανιάτικη κουζίνα. Δείτε τη συνταγή εδώ.
Δείτε επίσης:
Πώς φτιάχνουμε μανιάτικη κοζούνα; Η Σταυριανή Ζερβακάκου μάς εξηγεί όλα τα βήματα
Τα μεσομανιάτικα Χριστούγεννα όπως τα ονειρεύεται η Σταυριανή Ζερβακάκου