Δροσερό μεν αλλά ταυτόχρονα ζεστό στον χαρακτήρα του, το mule είναι από τα παιχνιδιάρικα κοκτέιλ που προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε εποχή. Στη γιορτινή του εκδοχή κρατά τον αναζωογονητικό συνδυασμό που χαρίζει η ginger beer με το περγαμόντο και το γκρέιπφρουτ, αλλά αποκτά πιο «χειμωνιάτικο» βάθος με το κλωνάρι από το δεντρολίβανο, δίνοντάς του επιπλέον αρώματα και λεπτές βοτανικές νότες.
Είναι το ποτό που στέκεται άνετα δίπλα στο γιορτινό φαγητό, σερβίρεται χωρίς επιτήδευση και λειτουργεί εξίσου καλά ως welcome drink ή ως χαλαρό κοκτέιλ μετά το τραπέζι.
Πώς θα φτιάξετε το παιχνιδιάρικο κοκτέιλ mule
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για ένα κοκτέιλ
- 40 ml τζιν
- 10 ml λικέρ περγαμόντο
- 30 ml χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ
- ginger beer, αναψυκτικό για απογέμισμα
- 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο για γαρνιτούρα
Βήμα – βήμα η διαδικασία
Βήμα 1: Γεμίζουμε με πάγο μέχρι πάνω ένα ψηλό ποτήρι του λευκού κρασιού
Βήμα 2: Βάζουμε όλα τα υλικά, που έχουμε εκτός του αναψυκτικού και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3: Συμπληρώνουμε με πάγο, αν χρειαστεί και απογεμίζουμε με το αναψυκτικό.
Βήμα 4: Γαρνίρουμε το κοκτέιλ με το δενδρολίβανο και σερβίρουμε.
Συνταγή — ΜΑΊΡΗ ΤΑΛΑΙΠΏΡΟΥ
Styling — ΤΖΑΝΝΉΣ ΣΙΦΝΑΊΟΣ
Food styling — ΜΆΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗΣ
Φωτογραφίες — LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY
Δείτε τι πρέπει να προσέχετε για τον πάγο
Γιατί ο πάγος στα bar είναι τόσο διάφανος ενώ στο σπίτι θολώνει;
Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε πάγο από το supermarket
Διαβάστε επίσης
Το εορταστικό spritz που «φωτίζει» το γιορτινό τραπέζι
Κοκτέιλ σαμπάνιας: H εκλεπτυσμένη πρόταση για κάθε περίσταση
Aperitivo: Ένα ταξίδι σε έξι εμβληματικά ιταλικά κοκτέιλ