Το negroni έχει τον τρόπο του να δείχνει επίκαιρο κάθε εποχή. Στις γιορτές, η πικρή του κομψότητα δένει ιδανικά με τη θαλπωρή του χειμώνα και συμπληρώνει τα πιο πλούσια τραπέζια. Η ισορροπία ανάμεσα στο gin το βερμούτ και το bitter παραμένει αμετακίνητη, αλλά τα αρώματα του πορτοκαλιού, οι βαθύτερες νότες και το σωστό σερβίρισμα το κάνουν μοναδικό. Ένα κοκτέιλ λιτό, σοβαρό και απόλυτα εορταστικό, που δεν χρειάζεται μεγάλες αλλαγές για να σταθεί στο επίκεντρο του τραπεζιού.
Πώς να φτιάξετε negroni με γιορτινή διάθεση
Υλικά
30 ml Campari
10 ml Soju peach (κορεάτικο αλκοολούχο ποτό)
20 ml τζιν (της επιλογής σας)
10 ml σάκε
30 ml κόκκινο βερμούτ
2 σταγόνες από cranberry bitter
1 φλούδα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
Η διαδικασία για το negroni βήμα – βήμα
Βήμα 1: Γεμίζουμε με παγάκια το mixing glass (γυάλινο δοχείο ανάδευσης) και προσθέτουμε διαδοχικά, το campari, το soju peach, το τζιν, το σάκε, το κόκκινο βερμούτ και τις σταγόνες από το cranberry bitter.
Βήμα 2: Αναδεύουμε καλά, σουρώνουμε σε ένα ποτήρι τύπου old fashioned (χαμηλό) στο οποίο έχουμε βάλει πάγο, γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Συνταγή — Μαίρη Ταλαιπώρου
Styling — Τζαννής Σιφναίος
Food styling — Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες — Lambros Mentzos Photography
Δείτε τι πρέπει να προσέχετε για τον πάγο
Γιατί ο πάγος στα bar είναι τόσο διάφανος ενώ στο σπίτι θολώνει;
Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε πάγο από το supermarket
Διαβάστε επίσης
Το εορταστικό spritz που «φωτίζει» το γιορτινό τραπέζι
Κοκτέιλ σαμπάνιας: H εκλεπτυσμένη πρόταση για κάθε περίσταση
Θα βγάλετε θαμπά ποτήρια στο τραπέζι; Όχι, βέβαια