Αυτή η συνταγή πρωτίστως λατρεύει τις βούτες… Όταν λείπει από το σπίτι η φρέσκια, κόκκινη καλοκαιρινή ντομάτα, μπορείτε να φτιάξετε μια εξίσου λαχταριστή σάλτσα ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας τοματοπολτό.
Αυτή η συνταγή πρωτίστως λατρεύει τις βούτες… Όταν λείπει από το σπίτι η φρέσκια, κόκκινη καλοκαιρινή ντομάτα, μπορείτε να φτιάξετε μια εξίσου λαχταριστή σάλτσα ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας τοματοπολτό.
Ζεσταίνετε καλά σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πελτέ, την πάπρικα και το σκόρδο και φέρνετε δυο-τρεις βόλτες. Σβήνετε με ¾ φλιτζανιού νερό, αλατίζετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε τη σάλτσα σκεπασμένη να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το νερό, περίπου 5-10 λεπτά.
Προσεχτικά σπάτε τα αβγά, τα αλατίζετε διακριτικά και σκεπάζετε με καπάκι. Όλη η ουσία είναι να ψηθεί το ασπράδι αλλά να βγει ζουμερός ο κρόκος, γι’ αυτό φροντίστε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις στερεοποιηθεί το ασπράδι.
Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό και τα τρώτε καυτά από το τηγάνι!