Ένα χορταστικό σνακ που είναι και εξαιρετικό για brunch αν είστε λάτρεις του είδους. Το ποσαρισμένο αυγό μπορεί άνετα να αντικατασταθεί από βραστό.
Υλικά
- 4 αβγά
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί, μπαγιάτικο
- 400γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο
- 1 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
- 300γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βάζετε περίπου 3 εκατοστά νερό. Ρίχνετε το ξίδι και λίγο αλάτι. Μόλις αρχίζει να σιγοβράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά. Σπάτε το πρώτο αβγό σε ένα μπολ και το ρίχνετε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να μείνει υγρός. Βγάζετε το αβγό με μια τρυπητή κουτάλα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αβγά.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ. Απλώνετε τις φέτες ψωμιού σε μια λαμαρίνα. Ραντίζετε με 3 κουταλιές απλό το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε τα ψωμιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε τα ντοματίνια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βήμα 5
Βάζετε από μια φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο. Μοιράζετε το σοταρισμένο σπανάκι, τοποθετείτε από πάνω ένα αβγό ποσέ και αλατοπιπερώνετε. Μοιράζετε τα ντοματίνια δίπλα από τις μπρουσκέτες και σερβίρετε αμέσως.